Testa squas

Med jämna mellanrum anordnar vi Öppet Hus. Då kan du komma testa squash tillsammans med instruktörer på plats som guidar dig. Du deltar då i en gemensam introduktion i grupp. En instruktör kommer att gå igenom grunderna i squash. Du får spela med deltagarna och instruktören kommer även ge lite tips under spelet. Till Öppet hus kan du komma själv utan spelpartner. Det går också bra att ta med en kompis.

Öppet hus med instruktör:

*Nytt datum inom kort*

När du kommer till hallen så anmäler du dig i receptionen. Du får låna rackets och boll och det finns även skor att hyra, men vanliga inomhusskor utan svart sula funkar bra. Vi rekommenderar att du tar med dig träningskläder, vattenflaska och duschhandduk, du kommer bli svettig!

Vid banorna kommer det att finns en QR-kod att scanna till korta instruktionsvideor hur squash spelas. Vill du titta i förväg så finns det en video på denna sidan också.

Vad är squash egentligen? Som tennis med fyra väggar!?
Hur är det att spela squash jämfört med padel?

Squash kan kort och koncist sammanfattas som en snabbare variant av både tennis och padel i ett cirka 60 kvadratmeter stort rum. 

Mer precist är squash en fysiskt såväl som mentalt utmanande racketsport som generellt spelas av två spelare (dubbel finns men är inte utbrett), utrustade med varsitt rack, en boll i ett rum med fyra väggar. Bollen får spelas mot alla väggar fast måste i varje slag nå fram till den främre väggen, frontväggen, för att man inte ska förlora poängen. Bollen får studsa en gång i golvet innan man returnerar, men det är även tillåtet och ofta att föredra att klippa till bollen på volley. Grundtanken är att slå bollen så långt ifrån motspelaren som möjligt och pressa honom/henne att springa som en dåre medan man själv är smart placerad i mitten (vid T’et). Lättare sagt än gjort!

Faktum är att squash är en av världens snabbaste, svettigaste och mest intensiva sporter. En perfekt motionsidrott således. Vi har många fotbolls-, handbolls- och innebandyspelare som är frekventa gäster hos oss.

Välkommen upp till oss på

Landala Squash för att testa!

Varför spela squash?

Roligt

För att det är vansinnigt roligt och ger god kondition! Mer anledning än att det är skoj behöver man aldrig ha för att dra på sig squashdojjorna, shortsen, ta sitt racket och svischa runt med sin motståndare på banan i 45 hårda, svettiga minuter.

Hälsosamt

Sedan att squash är en av de mest fettbrännande sporter och att spelets natur att jaga bollen lågt vid golvet genererar en snygg stjärt är ju självklart två anledningar bättre än några andra.

Avstressande

Det finns få saker som är så bra för att få ut sin stress och underbyggda ilska som att banka en boll i väggen så hårt man bara kan. Efteråt kommer du känna dig slutkörd, euforisk eller bedrövad beroende på resultatet men även avslappnad. Squash är ett perfekt sätt att släppa dagens laster och börja om från noll. Testa du med !!!

Squash is the Healthiest Sport

Squash proklamerades som den mest hälsosamma sporten i en undersökning publicerad av Forbes Magazine. I undersökningen jämförde man kondition, styrka, syreupptagningsförmåga, flexibilitet, kaloriförbränning och skaderisk och vägde dem mot varandra. Hela listan ser ut så här:
1. Squash
2. Rowing
3. Rock Climbing
4. Swimming
5. Cross-country Skiing
6. Basketball
7. Cycling
8. Running
9. Modern Pentathlon
10. Boxing
”The preferred game of Wall Street has convenience on its side, as 30 minutes on the squash court provides an impressive cardiorespiratory workout. Extended rallies and almost constant running builds muscular strength and endurance in the lower body, while lunges, twists and turns increase flexibility in the back and abdomen. ”For people just getting into the game, it’s almost too much to sustain, but once you get there, squash is tremendous,” says Paul Assaiante, head coach of the five-time defending national intercollegiate champion men’s squash team at Trinity College in Hartford, Conn. Assaiante recommends a regimen of yoga, sprinting and distance running for preparation. Be wary of groin pulls, torn Achilles tendons and your opponent’s racquet.”

★★★★★

”Toppenbra klubb och anläggning! Man känner sig väldigt välkommen och omhändertagen som ny medlem. Kul att ha hittat detta!”

★★★★★

”Bra och fräsch anläggning med tillgång till både squash, gym och bastu. Behövs ingen längre framförhållning för att boka bana. Trevlig och tillmötesgående personal.”

★★★★

”Provade på att spela squash för första gången! Väldigt roligt, bra handledare som förklarade reglerna! Kul, kommer tillbaka!”