Testa squas

Prova-på-kampanj 26/2-31/3 2024

För att nå ut till fler att prova vår fantastiska så erbjuder Landala Squash ett GRATIS prova på-spel för dig och en kompis på våra silvertider. Du kan med koden Testa squash gratis, boka en bantid på 45 min eller anmäla dig till ett prova-på-tillfälle med instruktör via vår reception, ring 031-20 14 00. Erbjudandet gäller för provspel en gång och vi kommer även be dig fylla i en enkät i samband med prov-spelet.

Silvertider: Vardagar fram till klockan 16.00 samt sista tiden klockan 21.15-22.00, lördagar & söndagar. Här hittar du våra öppettider

Landala Squash erbjuder även 4 st prova på tillfällen under våren som du kan anmäla dig till. Då deltar du i en gemensam introduktion i grupp. En instruktör leder passet och kommer gå igenom grunderna i squash. Du får spela 45min med deltagarna och instruktören kommer även ge lite tips under spelet. Till dessa tillfällen kan du komma själv utan spelpartner.

Prova-på-tillfällen med instruktör:
söndag 17 mars klockan 15:15

söndag 17 mars klockan 16:00

söndag 31 mars klockan 15:15

söndag 31 mars klockan 16:00.

När du kommer till hallen så anmäler du dig i receptionen. Du får låna rackets och boll och det finns även skor att hyra, men vanliga inomhusskor utan svart sula funkar bra. Vi rekommenderar att du tar med dig träningskläder, vattenflaska och duschhandduk, du kommer bli svettig!

Vid banorna kommer det att finns en QR-kod att scanna till korta instruktionsvideor hur squash spelas. Vill du titta i förväg så finns det en video på denna sidan också.

Vad är squash egentligen? Som tennis med fyra väggar!?
Hur är det att spela squash jämfört med padel?

Squash kan kort och koncist sammanfattas som en snabbare variant av både tennis och padel i ett cirkus 60 kvadratmeter stort rum. Av rent praktiska skäl kan vi rekommendera er att inte utöva sporten hemma i lägenheten utan att komma till oss istället

Mer precist är squash en fysiskt såväl som mentalt utmanande racketsport som generellt spelas av två spelare (dubbel finns men är inte utbrett), utrustade med varsitt rack, en boll i ett rum med fyra väggar. Bollen får spelas mot alla väggar fast måste i varje slag nå fram till den främre väggen, frontväggen, för att man inte ska förlora poängen. Bollen får studsa en gång i marken innan man returnerar men det är även tillåtet och ofta att föredra att klippa till bollen på volley. Grundtanken är att slå bollen så långt ifrån motspelaren som möjligt och pressa honom/henne att springa som en dåre medan man själv är smäckert placerad i mitten (vid T’et). Lättare sagt än gjort!

Faktum är att squash är en av världens snabbaste, svettigaste och mest intensiva sporter. En perfekt motionsidrott således. Vi har många fotbolls-, handbolls- och innebandyspelare som är frekventa gäster hos oss.

Välkommen upp till oss på Landala Squashhall och
Team Göteborg SK för att testa själv!

Varför spela squash?

Roligt

För att det är vansinnigt roligt och ger god kondition! Mer anledning än att det är skoj behöver man aldrig ha för att dra på sig squashdojjorna, shortsen, ta sitt racket och svischa runt med sin motståndare på banan i 45 hårda, svettiga minuter.

Hälsosamt

Sedan att squash är en av de mest fettbrännande sporter och att spelets natur att jaga bollen lågt vid golvet genererar en snygg stjärt är ju självklart två anledningar bättre än några andra.

Avstressande

Det finns få saker som är så bra för att få ut sin stress och underbyggda ilska som att banka en boll i väggen så hårt man bara kan. Efteråt kommer du känna dig slutkörd, euforisk eller bedrövad beroende på resultatet men även avslappnad. Squash är ett perfekt sätt att släppa dagens laster och börja om från noll. Testa du med !!!

Squash is the Healthiest Sport

Squash proklamerades som den mest hälsosamma sporten i en undersökning publicerad av Forbes Magazine. I undersökningen jämförde man kondition, styrka, syreupptagningsförmåga, flexibilitet, kaloriförbränning och skaderisk och vägde dem mot varandra. Hela listan ser ut så här:
1. Squash
2. Rowing
3. Rock Climbing
4. Swimming
5. Cross-country Skiing
6. Basketball
7. Cycling
8. Running
9. Modern Pentathlon
10. Boxing
”The preferred game of Wall Street has convenience on its side, as 30 minutes on the squash court provides an impressive cardiorespiratory workout. Extended rallies and almost constant running builds muscular strength and endurance in the lower body, while lunges, twists and turns increase flexibility in the back and abdomen. ”For people just getting into the game, it’s almost too much to sustain, but once you get there, squash is tremendous,” says Paul Assaiante, head coach of the five-time defending national intercollegiate champion men’s squash team at Trinity College in Hartford, Conn. Assaiante recommends a regimen of yoga, sprinting and distance running for preparation. Be wary of groin pulls, torn Achilles tendons and your opponent’s racquet.”

★★★★★

”Toppenbra klubb och anläggning! Man känner sig väldigt välkommen och omhändertagen som ny medlem. Kul att ha hittat detta!”

★★★★★

”Bra och fräsch anläggning med tillgång till både squash, gym och bastu. Behövs ingen längre framförhållning för att boka bana. Trevlig och tillmötesgående personal.”

★★★★

”Provade på att spela squash för första gången! Väldigt roligt, bra handledare som förklarade reglerna! Kul, kommer tillbaka!”